• Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Instagram
migdala migdala
  • נעים להכיר
  • עיצובית מדוברת
  • מחברת מחשבות
  • פורטנוב משען
  • שניים הפוך, בבקשה
  • חנות
  • בואו נדבר
  • 0 פריטים₪0.00
  • נעים להכיר
  • עיצובית מדוברת
  • מחברת מחשבות
  • פורטנוב משען
  • שניים הפוך, בבקשה
  • חנות
  • בואו נדבר
migdala
  • נעים להכיר
  • עיצובית מדוברת
  • מחברת מחשבות
  • פורטנוב משען
  • שניים הפוך, בבקשה
  • חנות
  • בואו נדבר
  • 0 פריטים₪0.00
  • נעים להכיר
  • עיצובית מדוברת
  • מחברת מחשבות
  • פורטנוב משען
  • שניים הפוך, בבקשה
  • חנות
  • בואו נדבר

סרנדיפיטי מתוכננת שלי (Planned Serendipity)

ראשי » מחברת מחשבות » סרנדיפיטי מתוכננת שלי (Planned Serendipity)

התחלתי לכתוב לפני חודש והפסקתי. חזרתי אחרי שבועיים והפסקתי ואז בחיפוש חוזר אחר פירוש המילה גיליתי שמישהי כתבה על זה, ואפילו הקימה קבוצת פייסבוק מרתקת אז רצתי לכתוב. מה זו המילה הזו שנשמעת מוזר ומצלצלת מסתורית? לא תאמינו אבל פירושה תגלית ממוזלת שנעשית שלא בכוונה כאשר אדם מחפש אחר דבר אחר, ובעברית – אתינות. מה שמעניין בה זה הנסיון להפוך אותה למתוכננת. אבל קודם סיפור.

 

1751. הוראס וולפול.

הוראס וולפול כותב מכתב לידידו ומזכיר את "האגדה על שלושת הנסיכים של סרנדיפ": היו היו שלושה נסיכים ממדינת סרנדיפ (שמה העתיק של סרי לנקה בפרסית), שיצאו למסע בעולם בשל רצון אביהם שילמדו ויישמו את חוכמתם. שלושתם מגלים כל הזמן תגליות של דברים שכלל לא יצאו לחפשם.
וולפול הגדיר זאת  כ״תושייה בעקבות תאונה״, כלומר לא מספיק שאירעה טעות, מה שעושה את כל ההבדל זו החוכמה להבין את משמעותה ואת ההקשרים  באירוע. היה זה הוא שטבע את המושג: סרנדיפיטי. כיום קצת הוציאו את החוכמה מהמשוואה וההגדרה אומרת: חיפוש אחר משהו אחד ומציאת משהו אחר ללא כוונה תחילה.

 

יוני 2017. בית ציוני אמריקה.

הרצאה של ד"ר אייל דורון.  הוא מדבר על יצירתיות, הורות והעולם החדש. הוא מספר שכל ששה שבועות הוא מחליט על מקום בעולם, טס לשם אפילו ליומיים ומשוחח עם זרים על נושא שהוא חוקר. הוא בוחר מקום וזמן, אך את מי יפגוש שם הוא משאיר ליד המקרה. תמונות מדהימות שלו לצד אנשים זרים שפנה אליהם ממלאות את המסך. אני מתבוננת במסך הענק שמחזיר לי אור, ומחזיר לי את עצמי: ״מינה, לא יכול להיות שלכל מה שקרה לך בחצי שנה האחרונה יש שם והיחידה שלא יודעת את זה זו את! ״את קולטת?״ אני ממשיכה לחשוב לעצמי ״עשית הכול מתוך אינטואיציה ואחרים עושים זאת במסגרת מתודולוגיה מובנית? מתוך תפיסה, שמסתבר שכבר אומצה על ידי העולם העסקי על ידי חברות כמו GE וגוגל.
״יש מושג שנקרא Planned Serendipity – מקריות מתוכננת, שפירושו לזמן לעצמך את המזל" הוא ממשיך ומסביר. אני מזדקפת בכסא. מלבד העובדה שלמילה צליל קסום ומסתורי אני לגמרי בהלם. ה"הסבר" נגמר באמירה שזה נושא להרצאה נפרדת. אני חייבת ללכת ולחקור את זה ולכתוב על המילה הזו פוסט. ה״חייבת״ שבעצם היה ״רוצה״ התעכבה לה.

 

אפריל 2017, ניו יורק.

חלמתי חלום ונסעתי לניו יורק לפגוש את דודה איירין (אפשר לקרוא על כך כאן). תכננתי לשתות קפה, להשלים 12 שנים שלא הייתי שם. לא תכננתי לדבר עם המון זרים. לא תכננתי שישתפו אותי בכל כך הרבה סיפורים אישיים (כאן). בטוח לא תכננתי להיות עוזרת אישית של אחד ממובילי האינפוגרפיקה בעולם (אפשר לקרוא על כך כאן). מצאתי אושר וסיפורים נפלאים במרחב המצומצם הזה ביני לבין אותו אדם זר שעצרתי לשאול: ״את מי היית מזמין לקפה מחר בבוקר, שהשפיע על חייך ולא יצא לך לשוחח איתו הרבה זמן? לא דמיינתי לעצמי שאותם זרים ישתפו אותי בכזו פתיחות ורוחב לב בסיפורם, למעשה בסיפור חייהם, כאילו רק חיכו לפגוש חברת ילדות מסוקרנת.

 

יוני, 2017. לא הגעתי למפגש.

לא הגעתי למפגש שבן ונגר הזמין אותי אליו. למחרת מגיע מייל מבחור בשם עירא כץ-גלאי שמסביר לקבוצה המכותבת מה זו המילה  סרנדיפיטי שהזכיר בפגישה. אני קוראת ולא מאמינה. איך יתכן שלא שמעתי את המילה הזו מעולם ולפתע היא צצה מכל עבר? עירא חיבר את המושג למדע- לאותם מקרים שחקרו משהו אחד וגילו משהו אחר – מהסיפור המפורסם על ארכימדס וה-״אאוריקה״, המצאת החיסון נגד אבעבועות רוח, הפניצילין, הויאגרה ועוד. כל אלו התגלו בזמן שהחוקרים חקרו משהו אחר לחלוטין. הוא גם המליץ על ספר בשם: ״מהאמבה עד אינשטיין״. ערימת הספרים שליד מיטתי מסרבת לקבל עוד ספר עד אסיים אותה.

 

יולי, 2017. חן סיון מעלה פוסט חדש.

חן סיון כותבת פוסט על דמותה במראה ומצרפת את הסרטון של Caroline McHugh, The Art of Being Yourself . אני זוכרת שראיתי את הסרטון אבל קרולין לבושה כה מיוחדת שאני צופה בו שוב ואז נזכרת שהתחלתי לקרוא את הספר שלה בדיוק לפני שנה אבל הפסקתי כמעט לקראת הסוף. אני נגשת למצוא אותו בספריה שלי. עמוק בשורה שלישית על המדף האמצעי נמצאת האבידה: Never Not A Lovely Moon. מדפדפת עד לעמוד עם החוט האדום. הדף קופץ מעצמו כמה עמודים קדימה ונעצר על הספרד הבא:

 From the book: Never Not A Lovely Moon by Caroline McHugh
From the book: Never Not A Lovely Moon by Caroline McHugh

 

1992. אד סרנוף.

לימודי עיצוב. יצא לך ״Happy accident״ נהג לומר במבטא אמריקאי כבד, בזמן ביקורת עבודות. הוא הדביק את הביטוי לכל עבודה שהיתה בלתי צפויה, או כזו שלפתע מצאה דרך אחרת, שונה לחלוטין מזו שראינו מתפתחת לאורך הזמן אצל אותו סטודנט. יכול להיות שעסקנו וזימנו מצבי סירנדיפיטי כל הזמן?

 

Get Luck – הספר החדש על סרנדיפיטי מתוכננת

אז איך עושים את זה? איך מסירים את המסתורין מהמהילה הזו ומגדילים את הסיכוי לסרנידיפיטי בחיינו הפרטיים והמקצועיים? תשובה על כך מנסים לתת תור מולר וליין בקר בספרם החדש: Get Luck  – כיצד לגייס מקריות מתוכננת (Planned Serendipity) לעבוד עבורך.

בראיון איתם הם הסבירו את ההבדל בין מזל לסרנדיפיות. מזל זה משהו שיכול לקרות או לא מבלי שנכין את השטח. בסרנדיפיטי אנו עוקבים ומתכננים ובודקים מה קרה.

כשאנו שומעים את המילה מזל ישר עולה לנו דמות מהמר, מלא בטחון טפשי, המסכן את כספו על שולחן ההימורים. אנו יודעים שלמרות שהוא מרגיש בר מזל יתכן שההימור שלו לא יצליח. הרעיון שלנו, הם אומרים, זה ליצור מזל עבור עצמך.

בהרצאה שלהם הם מפרטים את השלבים והדרך לפתח יכולת סרנדיפית:

  1. Connectivity – אנו צריכים לחשוב כל הזמן כיצד אנחנו יכולים לייצר יותר קשרים. יזמים הפועלים בצוותים עם אנשים רבים החליפו מזמן את המדען הבודד. אנו צריכים לחשוב בקונספט של לובי של בית מלון הם אומרים. עלינו להיות במקום שהסיכוי להכרויות וחילופי אנשים גבוה וכך נגביר את הסיכוי שניתקל באנשים הנכונים לנו.
  2. Motility – קונספט של אורגניזם בתנועה. לא מספיק שאנו נמצאים בסביבה שיוצרת קשרים עלינו לייצר בה תנועה. ללא תנועה לא יתרחש שינוי.
  3. Prepared Mind – אנו צריכים להיות כמה שיותר פתוחים לחיבורים וקישורים בלתי צפויים כך שנבחין בהזדמנות כשתגיע.
  4. Porosity – טשטוש גבולות בין הפנים לחוץ. הגדרת קבוצות מתבססת על מה לא חלק מהקבוצה יותר מאשר מה נמצא בה. כעת אנו נדרשים לטשטש את האבחנה הזו ולמצוא דרכים להטמיע רצונות ורעיונות של שותפים או לקוחות חיצוניים לנו. דוגמה שכזו היא חברת התיקים לאופניים- טימבקטו. יום אחד לקוחה ותיקה פנתה לחברה בהודעה האם הם מעצבים גם תיקים לחיתולים. התגובה הראשונה היתה: לא. הם גם הסבירו שעל פי החזון שלהם הם רוצים לשרת בעיקר אנשים המתבססים על שליחויות אופניים כי משם התחילו. מאחר והם רוצים לעשות את זה בצורה הטובה ביותר הם לא מתפרסים לעוד סוגי תיקים. זה היה יכול להסתיים בזה, אך הלקוחה השיבה בצורה שגרמה לחברה לשנות את דעתם. תגובתה היתה שהיא, לפני 10 שנים באמת רכבה על אופניים והפכה לקוחה נאמנה שלהם אך כיום היא אמה וצרכיה השתנו. מאחר והיא רוצה להשאר לקוחה שלהם היא תשמח שהם גם יתבגרו איתה. תשובה זו היתה לא משהו שהם חשבו עליו בכלל.
  5. Directionality – הכל מתחיל בצורה מקרית, בתנועה כמו שציינו קודם וזה מה שהופך את זה למעניין אבל אז מגיעה נקודה מסויימת שהתנועה צריכה להפוך למשהו עם כוונה, עם מטרה, עם כיוון. בניגוד להסתרת הרעיון והתייעצות חשאית (שלא יגנבו לנו את הרעיון:)) הדבר המומלץ הוא לדבר עם כמה שיותר אנשים. שיחות אלו יגבירו את הסיכוי שנגיע לאנשים שיכולים לעזור לנו.

 

שלשום – גילוי מקרי.

התחלתי לכתוב לפני חודש והפסקתי. חזרתי אחרי שבועיים והפסקתי ואז בחיפוש חוזר אחר פירוש המילה גיליתי שמישהי – אסנת מירון בצלאל כתבה פוסט: ״סרנדיפיטי-גילוי מקרי״ – על ההפתעות שהעידן הרשתי מזמן לנו. בסוף המאמר היא מצרפת לינק לקבוצה בנושא בפייסבוק שפתחה בנושא. כדאי לכם נשמע מרתק.

 

אז מה היה לנו?

מדובר ביכולת שלנו למצוא את שאיננו מחפשים. יש כאלו שקוראים לזה "סרנדיפיטי״, ״חוכמת הסרנדיפיטי״, יש שהפכו זאת ל״אקראיות מתוכננת״ בנסיון לזמן לנו אותה. בעברית קוראים לזה ״אתינות״. עד כה זה עבד בעולם המדע, עבר לעסקים ואני יכולה להעיד שזה עבד לי. אני מזמינה אתכם לקרוא על כך ולראות כיצד זה יכול לעבוד גם לכם. זכרו זה יותר ממזל. זה ליצור סיטואציות שניתן לייחס למזל או למקריות אבל שם קורים דברים מדהימים שלא תכננו. זה לזמן לנו את המזל. זה סרנדיפיטי.

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

מוזמנים להרשם לבלוג לקבלת עדכונים

פורסם ב: מחברת מחשבות, עיצובית מדוברת תגיות: Happy accident, Planned Serendipity, אתינות, לזמן לך את המזל, מזל, סרנדיפ, סרנדיפיטי, סרנדיפיטי מתוכננת, שניים הפוך בבקשה
« הקודם
הבא »

40 תגובות

  1. שרונה 12 באוגוסט 2018 בשעה 8:03 הגב

    ווואאווו ווואאא ווואאאוו
    תבורכי

    • Mina Portnov 24 באוקטובר 2018 בשעה 9:37 הגב

      תודה רבה:)

  2. גלית בן מיור 23 ביולי 2018 בשעה 11:50 הגב

    כתוב כל כך יפה ומושך. נתקלתי במילה בסרט… לא זוכרת איזה. כבר בדיאלוג שם נדלקתי עליה. תודה לך… חוזרת לקרוא את הלינקים…

    • Mina Portnov 8 בדצמבר 2018 בשעה 0:14 הגב

      תודה רבה גלית, ואכן מילה מדליקה

  3. חן סיון 26 בספטמבר 2017 בשעה 22:45 הגב

    בכלל לא זכרתי שלא סיימתי את הפוסט הזה
    .
    ספק אם בכלל התחלתי לקרוא אותו
    למרות שהמלצתי עליו לפחות לגברת אחת מעניינת
    שלאחר שקראה, אמרה לי שהיא הולכת לזמן לעצמה אקראיות מתוכננת
    .
    ובכלל לא ידעתי שאני נמצאת בתוכו ואת כל ההקשר הזה
    .
    סרנדיפיות היא כל מה שקרה לי מאז שהתחלתי לכתוב בלוג
    בהתחלה בלוג האופנה באתר סלונה
    לאחריו הבלוג האישי האהוב שלי, המגרה הפומבית שלי, הגלריה ולוח הפשקווילים. שלי
    .
    סרנדיפיות היא העובדה שבאתי לכתוב על אופנה כדי לקרב אותה חזרה אל עצמי, אחרי שנים שאהבתי אותה פחות
    ובינתיים מצאתי המווווןןןן חברות
    את היצירתיות שלי, שקצת אבדה
    ואת חדוות הכתיבה
    .
    סרנדיפיות היא גם איך שהכרתי אותך
    .
    זה בטח לא מקרי שקראתי את הפוסט הזה דווקא עכשיו
    כשאני בתהליך של שינוי ושל מציאת דרך מקצועית חדשה
    ואולי חזרה לדרך הישנה אבל מכיוון אחר וטוב יותר
    או שאולי זה לגמרי מקרי, כי הכול מקרי ואקראי, ובכלל אין לדעת מה יהיה
    .
    לילה טוב, יקרתי
    אני הולכת לזמן לי את המזל
    (מתי נפגשות?)

    • Mina Portnov 15 באוקטובר 2017 בשעה 0:06 הגב

      הי יקרתי, מזל שנפגשנו כבר מאז שכתבת (אני לא מצליחה לתקן את העובדה שאין לי התראה כל פעם שאני מקבלת תגובה). ובכל זאת – איזה כיף לתגובה כל כך ארוכה, כמה נפלא שהצתת בי את הנושא וגרמת לי למצוא את הספר ובכלל לכתוב. תודה לך. וכבר צריך לקבוע עוד קפה כמובן. נשיקות

  4. ענת שטיינברג 16 באוגוסט 2017 בשעה 21:53 הגב

    ממש נהנתי מהפוסט שלך! בעיקר מהדרך הנהדרת שאפשר להתייחס לאותה מילה שמסר זהה ועדיין כמה דרכים נהדרות להתיחס. פותח אופקים! תודה

    • Mina Portnov 24 באוגוסט 2017 בשעה 7:07 הגב

      תודה רבה ענת. מוזמנת להנות מעוד פוסטים על מסרים בבלוג. יום טוב.

  5. ליאת לזר 23 ביולי 2017 בשעה 7:28 הגב

    מינה כתבת מקסים אהבתי מאד. והפוסט הזה כל כך את יצירתי מלא חן חוכמה ומעין תמימות ילדותית.

    • Mina Portnov 27 ביולי 2017 בשעה 9:10 הגב

      אוקי. תודה על המחמאות יקרתי.

  6. מיכל אדמתי 23 ביולי 2017 בשעה 0:22 הגב

    זה פשוט מקסים מינה! פוסט מרתק.
    ואני קוראת לזה "התמסרות".
    "כוונה"…ואז "התמסרות" למה שמגיע! פשוט נהדר.
    אני חיה ככה שנים. ומה שצריך להגיע מגיע!

    • Mina Portnov 27 ביולי 2017 בשעה 9:10 הגב

      התמסרות זו מילה נפלאה ומדוייקת. אהבתי מאדו. תודה יקרתי ואהבתי שאהבת 🙂

  7. אביטל אנגל 22 ביולי 2017 בשעה 11:25 הגב

    את עושה לי סדר בהתנהלות שלי… זוכרת שבתחילת הפרלמנט כשיונית שאלה מה אנחנו מצפות מהבלוג עניתי שאני מעדיפה להשאיר את זה פתוח ושיפתיע אותי? זה בדיוק זה! נשארתי פתוחה גם בראש וברעיונות ונתתי לדברים פשוט לקרות. לפני כל זה הלכתי במסלול מאוד מתוכנן ומדוייק ולמעשה תחמתי את עצמי ואת העשייה שלי… כשאנחנו מרשות לעצמנו פשוט ללכת ולפגוש אנשים, דברים נפלאים קורים ומרחיבים את כר הפעילות והיכולות שלנו. תודה על פוסט מכונן!

    • Mina Portnov 22 ביולי 2017 בשעה 15:40 הגב

      את ממש פועלת בשנה האחרונה לפי זה (גם כי קודם לא הכרתי אותך וגם כי אני כל הזמן מציצה ועוקבת אחריך). אני זוכרת שכל הזמן חיפשת הגדרות ומטרות ויעדים וגם אני כזו כי זה העולם שבאנו ממנו וזה העולם שכל הזמן מנסים להקנות לנו באסטרטגיות אבל יש עוד עולמות ולקח לי שנה להגדיר לעצמי משהו שלמעשה יש בו סוג של מתודולוגיה עם עבודה שונה מהמקובל ובהתאם התוצאות. תודה מותק.

  8. רוית רוד 22 ביולי 2017 בשעה 9:38 הגב

    פוסט מעורר מחשבה. יש פה חיבור בין מדע, שהוא שכלי לחלוטין ומדיד לבין הרוח שהיא משהו אמורפי. החיבור ביניהם makes sense.
    תודה על פוסט פותח ראש

    • Mina Portnov 22 ביולי 2017 בשעה 15:31 הגב

      הי לך רוית, חיבורים בין עולמות זה תמיד נפלא ולעורר מחשבה עוד יותר משמח אותי.

  9. טל בר 22 ביולי 2017 בשעה 9:26 הגב

    איזה פוסט מעורר. זו אחת המילים האהובות עלי באנגלית. כיף לגלגל אותה על הלשון, וכיף לחוות את הגלגולים שהיאמזמנת בחיים.
    מעולם לא התעמקתי בה כל כך הרבה כמו שעשית כאן. תודה על ההזדמנות לעשות את זה דרכך. הויז'ואלס שמלווים את הפוסט משגעים!

    • Mina Portnov 22 ביולי 2017 בשעה 15:30 הגב

      תודה טל, שמחה שאת מכירה את המילה הזו. אחרי ששמעתי אותה נזכרתי שהיה סרט כזה אבל לא הכרתי. לצלול לעולמות מעניינים זה תמיד כיף. ונעים מאד להכיר.

  10. Galitshul 21 ביולי 2017 בשעה 23:31 הגב

    פוסט נהדר מינה, כתבת נפלא. כששמים למשהו שם יש לו כבר נוכחות בחיינו. בסרנדיפיטי יש את הדבר הזה, המזל הזה , שהוא מופיע באופן הכי מענג ומפתיע, התרחשות מתוזמנת שלא יכולנו לדמיין אותה מראש.

    • Mina Portnov 22 ביולי 2017 בשעה 9:24 הגב

      תודה גלית, נוכחות זו עוד מילה חזקה בהקשר של הדברים. אנו מוקפים בהתרחשויות שיכולות לייצר דברים אבל הרבה פעמים נוטים להתעלם, לא לשים לב או לוותר מהסיבות הכי לא נכונות.

  11. נתלי תמיר 21 ביולי 2017 בשעה 22:49 הגב

    מאוהבת מהמילה הזאת, מעכשיו! ובכלל פוסט מכונן, כל כך התחברתי אליו. בדיוק אמרתי ליבר שמחפש עבודה, ונפגש כבר עם למעלה מ60
    איש, שהוא ידע במדוייק, ומאידך במעומעם מה הוא באמת רוצה שיקרה, הוא ימצא עבודה בצורה הכי מקרית ואפילו הזויה שיכול להיות. השנה זה קרה לי בכל התחומים בחיי, חברה טובה מאוד שהכרתי בטעות, עבודה הכי מסקרנת שיש, הכרויות הם אנשים שונים שהובילו לדברים שונים וגדולים ועוד ועוד. מאוהבת כבר אמרתי:)

    • Mina Portnov 22 ביולי 2017 בשעה 9:23 הגב

      להיות מאוהבת זה כבר טוב. החוכמה זה לשמר את ההתאהבות ולא להתייאש גם אם לפעמים זה מוביל למשהו לא כל כך מוצלח אבל אף פעם אי אפשר לדעת כי זה יכול להפוך למשהו אחר נוסף בהמשך. הסוד הוא המילה התכווננות לדעתי. כשאנו מתכווננים לטוב ומייצרים את כל הדברים מסביב זה קורה. תודה נתלי ובהצלחה עם המילה.

  12. איה 21 ביולי 2017 בשעה 17:31 הגב

    איזה פוסט מרתק. בטח עוד אחזור אליו כמה פעמים כדי להיות בטוחה שספגתי ממנו הכל.
    מילה נהדרת סרנדיפיטי, חברתי גלית שול קוראת לזה תדרים ולמרות שאני מאוד ארצית לאחרונה אני מבינה שיש בזה המון, מעין התכווננות שלנו והסרת כל הספקנות בדרך ואז דברים הנפלאים האלה קורים. תודה מינה, נהניתי עד מאוד לקרוא

    • Mina Portnov 21 ביולי 2017 בשעה 20:45 הגב

      תודה רבה איה. באמת הקושה במילים שכאלו שזה עולמות תוכן לא ברורים לחלוטין ומה שחשוב זה הפתיחות לב והאמונה בהתכווננות אני חושבת. איך קוראים לזה בסוף זה לא חשוב. מה שכן שימח אותי בכך שבכל זאת נתנו לזה שם שיש נסיון לזמן לנו את זה יותר ויותר.

  13. רבקה קופלר 21 ביולי 2017 בשעה 16:23 הגב

    אומרים שכשאת בהריון את רואה רק נשים בהריון וכו'… זה מה שקרה לך עם המילה הזו. זה כמו כתם רורשאך שאת רואה רק צורה אחת ומרגע שראית את הצורה השניה, את לא יכולה שלא לראות אותה… כך או כך, הנושא מעניין מאוד בפני עצמו וראוי להתעמקות נוספת. תוגה רבה על החשיפה.

    • Mina Portnov 21 ביולי 2017 בשעה 20:43 הגב

      מצחיק שאת אומרת את זה כי זה בדיוק מה שאמרתי לחברה. כששמעתי את המילה חשבתי שאני היחידה עם האהה מומנט שכזה ובאמת התחלתי לראות הרבה מסביב… בנוסף גם התחלתי לחקור והגעתי לדברים מרתקים בחינוך ובאיסוף ידע. תודה יקירה.

  14. נועה 21 ביולי 2017 בשעה 11:35 הגב

    איזה פוסט מרתק. הכרתי את המילה אבל עד כה לצערי השתמשתי בה לא נכון. שמחתי ללמוד על המקור והמשמעות האמיתית, עכשיו החכמה היא איך ליישם ולרתום את הסרנדיפיטי לחיים.

    • Mina Portnov 21 ביולי 2017 בשעה 20:42 הגב

      נועה׳לה באמת. איך השתמש בה אחרת? לגבי יישום תתחילי בהמלצות של סוף הפוסט ותשאירי הכל ליד המקרה.

  15. חמוטל 20 ביולי 2017 בשעה 23:00 הגב

    איך אני אוהבת שחוקרים את הלא-נודע, ועדין משאירים מקום למיסתןרין.
    הפוסט שלך שולח אותי למחשבות גדולות על מקריות ומזל -האם יש או אין… פעם היתה פרסומת (לא זוכרת של מה) להשאיר מקום למזל, זה נראה לי בדיוק זה -לצאת לדרך בידיעה מה רוצים להשיג ועם המוכנות שהכל יכול לקרות בדרך…
    וזו מקסים. הולכת ללמוד על מקריות מתוכננת

    • Mina Portnov 21 ביולי 2017 בשעה 8:29 הגב

      תודה יקרה, עדיין מנסה להבחין בניואנסים בין מקרי סרנדיפיות לצירופי מקרים למזל. ניסיתי תוך כדי כתיבה להבהיר זאת אבל עדין כל אחד משתרבב לו לשני בצורה בלתי מתוכננת וזה בעצם כל הקסם שבזה. ממש כמו שתעכבי בצורה מדוייקת אחרי ההוראות דרך ובסוף תקחי את השביל שקרץ לך. לכי לך להמשיך לחקור יקריתי.

  16. נויה קומיסר 20 ביולי 2017 בשעה 18:47 הגב

    המשחק שאנחנו משחקים במודע ובלא מודע עם וודאות ואי וודאות . יש משהו בחוסר הידיעה שמזין את הסקרנות שלי אך כדי שאמשיך להסתקרן עלי להתאזר בסבלנות ולהמשיך לחפש ולחפש כי זו מהות הסקרנות . הפוסט שלך מאוד מעניין וגם כולל הפניות ואיזכורים שאני כבר רושמת לעצמי לחפש ב.. ספרייה הציבורית או בויקיפדיה. מה שארגיש יותר כיף לדפדף בו. ת ו ד ה

    • Mina Portnov 20 ביולי 2017 בשעה 19:07 הגב

      ידעתי שתאהבי בתור סקרנית מולדת. לדעתי אנשים סקרניים הם סרנדיפיטים במהות כי הסקרנות גוררת אותנו להגיע לעוד לינק ועוד לינק ולעולם לא נדע היכן באמת נסיים (כמובן במידה ואנו לא מפוקסים לגמור עבודה וזהו). תודה לך.

  17. קרן מירב 20 ביולי 2017 בשעה 10:25 הגב

    את המילה הזו הכרתי דווקא בסרט אמריקאי וקצת כמוך התאהבתי בה ובמשמעויות שלה.
    פוסט נפלא מינה, מרתק ומניע מתוך כל מה שאינו בנאלי (:

    • Mina Portnov 20 ביולי 2017 בשעה 10:33 הגב

      תודה יקרתי כמעט הוספתי גם לינק לסרט הנפלא הזה אבל הרגיש לא קשור. ובאיזה מקום גם אנו הכרנו כך…

  18. סיגלית דיקפואה 20 ביולי 2017 בשעה 10:11 הגב

    תודה מינה'לה שנתת לי שם והגדרה למה שקרה לי בשש שנים האחרונות ועדיין קורה…אכן יצאתי למקומות חדשים עם מטרות ויעדים וכמו בספר של דר' סוס הגעתי למקומות נפלאים , פגשתי אנשים מופלאים, הזדמנויות וקישורים חדשים למה שאני מקדמת כעת בחיי. המילה סרנדיפיטי ופירושה הזכירה לי את הספר צירופי מקרים, המספר איך העולם שלנו מתנהל לכאורה בצירוף מקרים מופלא כשלמעשה יש יד מכוונת מלמעלה שרואה את התמונה הגדולה ומארגנת אותה בדיוק מופתי…

    • Mina Portnov 20 ביולי 2017 בשעה 10:31 הגב

      נכון זה מרגיש טוב שיש שם לדברים? זה מן צורך מוזר כזה. אומרים שצירופי מקרים זו הדרך של אלוהים להשאר אנונימי 🙂 תודה יקריתי

  19. עדנה לאופר 19 ביולי 2017 בשעה 22:53 הגב

    פוסט נפלא מינה יקרה!
    איזו מילה ניפלאה ותנגנת בפה הסרנדיפיטי הזו… צופנת בתוכה כל כך הרבה הפתעות וחוויות, ציפיה ללא נודע, למקריות המקסימה של החיים. ממש כמו ספרו של ד״ר סוס, ״אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים״ אז חשוב לצאת לעולם, לפגוש אנשים, להיות פתוח לסביבה ואז קורים קסמים

    • Mina Portnov 20 ביולי 2017 בשעה 10:36 הגב

      לגמרי. תודה יקרתי. הצליל שלה ממש קסם. מענין שאת כבר השניה שמזכירה את ד״ר סוס שהיה ההשראה שלי לניו יורק. מה שעוד מוזר שזו יכולת שקיימת כבר מימי התנ״ך אבל השם שהצמידו לה כל כך לא היא שזה ממש מבאס ולכן נשארתי עם המילה באנגלית. לדעתי המקום שיזמת ומיקמת את עצמך הוא סוג כזה של דבר שרק יעשה לך טוב. בהצלחה ויום טוב

  20. יונית צוק 19 ביולי 2017 בשעה 22:47 הגב

    אני קוראת לזה פתיחת הסנסורים. זה מה שקורה כשאנחנו מוכנות לקבל , להיות , לעשות. פוסט מדהים שעושה לי הרבה שכל ונותן הרבה כח. תודה

    • Mina Portnov 19 ביולי 2017 בשעה 22:55 הגב

      איזו זריזות יקרתי. אני חושבת שאי אפשר לבקש יותר מלשמוע שפוסט נתן לך הרבה כוח. אני חושבת שהכי סקרן אותי בנושא הזה זו השאלה כיצד באמת משחזרים אירועים כאלו שהרעידו את נימי נשמתך בצורה מכוונת יותר, למרות שברור לי שהקסם הוא במקומות של התכווננות בלבד ובאי ודאות. תודה יקרתי ושיהיה בהרבה מזל…

השארת תגובה

ביטול

נעים להכיר
הי, אני מינה. שמחה שבאתם. הגעתם לבלוג שהוא בעצם מחברת מחשבות בשפה עיצובית מדוברת. אני טיפוס של עשייה, אבל בדרך גיליתי שלדבר ולכתוב על דברים עושה לי טוב, אז פתחתי בלוג. אני מעצבת תקשורת חזותית וייזמית, בעלת סטודיו פורטנוב משען לעיצוב אסטרטגי. כתבתי ספר בשם ״שניים הפוך, בבקשה״ וייזמתי פרוייקט חברתי באותו שם. נשואה לעמית ואמא לשגיא ונדב.
רוצים לקבל הודעה על פוסט חדש?

אנא מלאו את פרטים הבאים ופוסטים חדשים ישלחו אליכם ישירות למייל. מבטיחה לעשות שימוש הוגן בפרטים אלו.

קטגוריות
  • חשיבה עיצובית
  • יש לי חג
  • נסעתי לטייל
  • שניים הפוך, בבקשה
  • שיחות על קפה
  • אינפוגרפיקה
מחפשים משהו מסויים?
Translate
פוסטים קודמים
  • המדליות של סבא ראובן – סטוריטלינג חזותי
  • חג פסח שמח 2021!
  • אמנדה גורמן שלא הכרתם: משוררת היוצרת אימפקט
  • צבעים של שינוי – כיצד צבעים יוצרים אימפקט?
  • הקונפליקטים הקטנים גדולים של החיים
לסטודיו
migdala מיגדלה. הבלוג של מינה פורטנוב-משען. מאמינה גדולה בכוח העיצוב כמפעיל רגש המניע לפעולה!
פוסטים קודמים
  • המדליות של סבא ראובן – סטוריטלינג חזותי
  • חג פסח שמח 2021!
  • אמנדה גורמן שלא הכרתם: משוררת היוצרת אימפקט
  • צבעים של שינוי – כיצד צבעים יוצרים אימפקט?
  • הקונפליקטים הקטנים גדולים של החיים
קטגוריות
  • חשיבה עיצובית
  • יש לי חג
  • נסעתי לטייל
  • שניים הפוך, בבקשה
  • שיחות על קפה
  • אינפוגרפיקה
עקבו אחרינו
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Instagram
Copyright © 2017 Mina Portnov-Mishan
גלילה לראש העמוד

רוצים לקבל ממני השראה ישר למייל שלכם?

מוזמנים להירשם לניוזלטר של מיגדלה, ופעם בחודש תשמעו ראשונים על פוסט חדש, השראות או עדכונים.

מבטיחה לא לעשות שום שימוש במיילים.

[mc4wp_form]
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס