מה ששטף דם מפתיע גורם לך לראות
בית » מחברת מחשבות » רגעים » מה ששטף דם מפתיע גורם לך לראות
את קמה בבוקר ומגלה כתם אדום. גוש צבעוני נוכח בלבן של העין. צבע שלא אמור להופיע שם. מאד יצירתי הכתם הזה. נדמה כטיפת דיו צבעונית שנפלה לה לתוך כוס מים ורוצה להתפשט ולזרום לה לא מפריע. תוך כמה שניות את מפסיקה לחלום ומבינה שזה לא רק לא נראה טוב אלא זה מצב שדוהר למסוכן אז את מתחילה למהר ולעשות משהו בנידון.
אחרי מספר נסיונות להשיג רופאת עיניים (שברור שהתור הקרוב הוא מרץ בואכה אפריל) את מחליטה שזה הזמן להיות אסרטיבית ולהתייצב במוקד מכבי.
״חמודה״, המזכירה אומרת לך, שכחת להגיע עם הפניה. למזלי חמודה המזכירה הזו ואחרי שהיא רואה שאני כבר לא רואה בעיניים (ולא כדימוי) היא מוכנה ״רק הפעם״ להכניס אותי לרופא כללי שמיד הפנה אותי למיון עיניים איכילוב. כי ביננו, לא צריך להיות רופא בשביל להבין שטוב זה לא ניראה.
והימים ימי הפגנות ודווקא היום מכל הימים והשעות ההייטק שובת. שלא תבינו אותי לא נכון. זה מבורך ורצוי ונחוץ. אה מה מה – זה מעכב. מעכב את החירום להגיע למצב טיפול. מרחיק אותך מלראות רופא שירגיע. בנתיים את מודעת לעובדה שיש בעיה בעין ונדמה שאת מנסה לספוג כמה שיותר מראות אפשריים מהדרך, מהשמש, ממה שאת רואה.
אז את יושבת לך על כסאות צבעוניים מול חלונות הקבלה ומתבוננת. רואה. מדהים איך מהבוקר את במודעות מוקצנת למה שאת רואה ולדרך בה את מתבוננת במה שמתרחש לפנייך. בדרך כלל את מנסה להעביר את הזמן בקריאה, בשיחה, בכל דבר מסיח דעת אבל עכשיו את דואגת שכל אלו רק יחריפו את מצב העין אז את רק מביטה בסרט שמתרחש ממולך. משתדלת לא ללטוש עיניים או לנעוץ עיניים.
סרט שמתרחש לעיני כל
4 פועלים שנפלו בזמן עבודה מושטים בדחיפה לכיוון החדר: 2 על מיטות ו-2 בכסאות גלגלים. אחד לא מבין מילה והחבר שלו הפצוע השני מתרגם לו הכל לערבית. פניהם משדרות סבל אבל קול לא מושמע. זה שעל הכסא דווקא מדבר באמהרית והאחרון שקוע עמוק במיטה. המאבטח סב סביבם להפגין שהכל בשליטה. יש אבטחה.
איש בשנות ה-70 לחייו אוחז בגבו ובקצב אנחות, קללות ויללות כאב הולך הלוך ושוב מחלונות הקבלה לאשתו שמנסה להסביר לו שתכף, תכף יהיה טוב. ״שב״, היא אומרת לו. זו שישבה לידה דווקא מעודדת אותו ללכת: ״לך לך זה טוב. הדם זז״. בין שתיהן הוא צועק על הפקידה שהוא בכאבים כבר מהלילה ולא הגיוני שיחכה את כל המספרים של אנשים ללא כאבים כמו שלו, פשוט כי כל השאר יושבים בשקט.
קול נוסף של אדם צעיר קצת יותר, משהו בשנות ה-60 שלו, חוזר פעם רביעית, במבטא רוסי כבד ובטון בס, על אותם פרטים של ת.ז. וגיל ומצבה של אשתו וצורח על הפקידה: ״למה אני צריך להגיד לך את זה עוד פעם ועוד פעם? תרשמי כבר״.
חותך אותם איש זקן עם ארשת פנים של צדיק. הוא אוחז ביד אחת את יד אשתו ובשניה בתיקים שמטים את גופו לכיוון הרצפה מרב משקלם. כנראה שהאשה ארזה חצי בית והוא לא נראה הטיפוס שמתווכח. גם הוא הולך מצד לצד, מבולבל.
כשלבסוף הגיע תורי נפתח לי תיק, צורפו המדבקות עם מספר ונשלחתי לתחנה הבאה – לאיש המכוון את אלו שסיימו את פתיחת התיק לכיוון הרצוי. האיש עם העגיל.
לאיש המכוון עגיל זהב מנצנץ באוזן שמאל שפשוט משך את העין הבריאה וטשטש את קליטת ההוראות שנשמעו משהו כמו: ״את צריכה קומה 1 E אגף ח׳. תלכי פה ישר עד המעליות. תגיעי ל- E תפני ימינה ושמאלה ושוב ימינה ואז שמאלה ותעברי את כל האותיות ותגיעי לח׳.״
במקום להאזין היטב להוראות בהיתי בעגיל. בזווית העין הצבועה אדום קלטתי שהאיש כותב במרץ כך שהייתי בטוחה שאוכל לעקוב אחר ההוראות שבטח כתב על התיק. אז זהו – שלא. תנועות הכתיבה התמצו ב- E1 ח׳. מאחר שמקרה החירום שהיה אחרי כבר הושיט לו את התיק הרפואי יצאתי למסע. אני אסתדר. כמובן שטעיתי בדרך. בחרתי קודם קומה 1 ואז חיפשתי E כשמסתבר שצריך לרדת ל- E ואז ללכת לקומה 1 (זה למקרה שחס ושלום, טפו טפו טפו, תמצאו את עצמכם במיון באיכילוב). כל הזמן הזה חשבתי על הזקן והתיקים. מה אם הוא צריך לגרור את עצמו, את אשתו ואת התיקים בכל הקומות, הפניות והאגפים ללא הבנה של מילה אחת בעברית?
הרופאה בדקה אותי במהירות הבזק: ״יש לך שטף דם חיצוני שלא פגע בעין״.
לא כדאי לבדוק לחץ תוך עייני?״ אני שואלת. אבי היה פוקד עליה לעשות את זה כמומחה בתחום, בלי לשאול כלל.
״טוב אני יכולה לבדוק אם את רוצה לבדוק: לחץ תוך עייני 17״.
בשלב הזה החלטתי שגוגל ימשיך מפה והוא אכן הראה לי שזה בנורמה – בין 10 ל-21. אם יש לכם מעל 23 אתם בבעייה).
״יומים שלושה זה ייספג אל תדאגי. לכי לנוח״. היא הוסיפה בקול מרגיע ואני תהיתי מה זה לנוח?
תובנות בגובה העיניים
יש אירועים שמפילים לנו אסימונים או מעוררים בנו מודעות. זה היה אחד מהם. בגלל זה כתבתי על כך ולא בתור קיטור אלא מתוך נקודת מבט מתבוננת. במקרה הזה אפשר אפילו לקרוא לזה סוג של מיינדפולנס.
כולנו מתייחסים לראייה כדבר חשוב, וככזה שאי אפשר בלעדיו אבל לא מודעים לתמונות ולפרטים ולעוצמה שהם מאפשרים לנו לקלוט את העולם סביבנו. אני לא יודעת כמה זמן תחזיק המודעות הזו (כולנו מגיעים לתובנות שנמוגות מחיינו מהר מאד) אבל מאתמול ובטח בימים הקרובים אני ממש מודעת למה שאני רואה. באיזו יד אני אוחזת את הקפה, האם השפה התחתונה או העליונה נוגעת בכוס ראשונה. איפה מונחת הרגל בזמן שאני הולכת. משהו בשטף הדם הזה עורר מודעות למה אני רואה.
תובנה נוספת חלחלה לי לגבי מנוחה. מלבד העובדה שגם בחופשים אני לא ממש נחה, לנוח עבורי זה לקרוא, לכתוב, לראות סרטים. הכל קשור בראייה. כמה זמן אפשר רק לבהות? (ושלא תבינו לא נכון – אני בעד הבהייה). כמה העיניים עובדות אפילו כשאנו נחים.
דמעות של תודה והודיה
תודה לד״ר ברקת דנה, לפקידה ממכבי שירותי בריאות, למאבטח ולאיש המכוון. במקרה שלי הייתם נפלאים. כנראה, שאם חס ושלום מיון, אז כדאי שזה יקרה כך סתם בבוקר סתמי. כמה אני מודה שכך הסתיים יום זה ושרק נהייה בריאים.
מחשבה ToGo
לא לשכוח להביט, להתבונן, לראות ולהבחין. להסתכל בעולם עם זכוכית מגדלת. לבדוק ולתמלל לעצמנו מה אנו רואים בחלקי השניה בפרק זמן מסויים. שיעורים ותגליות נפלאים לחיים מצפים לכם.
רק בריאות יקרים ויקרות,
שלכם בעיצובית מדוברת
מינה
איך שאת מתבוננת על העולם, תענוג.
תודה רבה יקרתי. מה יום אחד שמתחיל שונה יכול לגרום לי…
איזה יופי כתבת ועיצבת את הפוסט
ומזל שאת עושה לימונדה מכל לימון.
אלופה.
הי יקרתי. תודה. תודה. זו סופה של כל אופטימית. חייבים לראות את הצד המלא של הכוס. זה טוב לבריאות:)