מוזיאון פיליפס נמצא במרכז, ממש קרוב למלון שלנו, אז החלטנו שבדרך נעבור ונציץ בקטנה במוזיאון פיליפס. האמת שחשבנו שהוא יותר מתאים לילדים, אבל אז נתקלנו בפוסטר שמזמין לשמוע על:
 Philips Experience Design (Philips XD).

בתערוכה מרתקת על תהליכי העבודה ופיתוח המוצרים של פיליפס נחשפו דברים מרתקים על הכוח של העיצוב בשירות הבריאות, והתקבלה תמונה של חברה שחשיבה עיצובית ועיצוב חווית משתמש הם חלק מהותי מה-DNA שלה. על הכוח של חשיבה עיצובית, מהי, מה המאפיינים שלה ומה מיוחד בה מול חשיבה עסקית למשל כתבתי בהרחבה בשלושה פוסטים (כאןכאןוכאן). אני מאמינה גדולה בעיצוב ובהתחלת עבודה ומחקר כשהאדם במרכז. פה ראיתי כמה זה משמעותי עד רמה של הצלת חיי אדם.

כשאומרים שהאדם במרכז, הכוונה היא שקודם כל חושבים עליו. מה ההתנהלות שלו, מה הצרכים שלו, מה הבעיות שלו. לא בונים תיאוריה ומנסים להוכיח או לסתור אותה. אוספים נתונים, מבינים, חוקרים, מסתעפים עם רעיונות ואז מתחילים להתכנס, לבנות פרוטוטייפ, לצאת לשטח, לבנות ולפעמים לחזור על תהלכים עד לכדי מוצר מוגמר. פה נחשפתי למקצוענים מעוררי השראה ברמה שיצאתי בגובה מטר מעל הקרקע. מפה אתן לסרטונים לדבר.

מה הקשר בין חשיבה עיצובית לאחריות?

איך בוחרים צוותים? מי משתתף? מה הכוח של What if? האם Design Thinking הוא עוד באזז? איפה עובר הגבול בין חשיבה עיצובית לשאר המתודולוגיות שבשימוש? על אלו ועוד שוחחתי עם מישל אגודרה, המקסימה מפיליפס. מוזמנים להקשיב לוידאו (וברחמנות בבקשה. פעם ראשונה שהחלטתי באמצע שיחה להתחיל לצלם).

כיצד יוצרים ומעצבים פלטפורמה של מאגר גנים?

ב- 2018 היו 17 מיליון מקרים חדשים של סרטן בעולם. זהו נטל כבד על מערכת הבריאות. כדי לנהל ולטפל בחולי סרטן יש צורך בשיתוף פעולה נרחב בין תחומים שונים ומסלולי טיפול שונים, כולל אלטרנטיביים. 

סקיצות ראשונות של מחקר ופיתוח. התמונות מציגות ראיונות עם הרופאים. מימין פרינטים של איסוף נתוני הגנים טרום עידן האפליקציה.

עם ההתקדמות המדהימה בטכנולוגיית רצפי הגנום, הצעות לטיפול בסרטן בהתאמה אישית הופכות לנגישות הרבה יותר. אבל עדין רצף של גנום מכיל כמויות אדירות של נתונים גנומיים שצריך להמיר למידע שכל הגורמים הקליניים יכולים לעבוד איתו או עליו וזו משימה מפחידה. (Philips Experience Design (Philips XD היו אחראים על משימה זו. המטרה: להציג כמויות גדולות של נתונים זמינים כדי לסייע לאונקולוגים, פתולוגים ויועצים גנטיים לעשות על הגנים הספציפיים מניפולציה כשצריך. זהו פרוייקט לנושא מסובך שבסרט רואים כיצד עבודה עם מעצבים פישטה את הבעיה לכדי פתרון מהפכני ומתקדם. 

כיצד מעצבים מעקב אחר שבץ? 

פיליפס זכו בפרס UX Design על פיתוח אפליקציה למעקב אחר שבץ. בסרט הראשון ניתן לראות מהו המוצר ובסרטון השני ניתן לשמוע ממפתחי האפליקיה על התהליך.

Time is brain – שיתוף פעולה בין מחלקות ודיסיפלינות לאורך כל הפרוייקט:

האם עיצוב בית חולים בריאד זהה לשלנו?

האם בית חולים צריך להיות זהה בכל מקום? כיצד תרבות משפיעה על מבנה, על תפיסה, על תהליך?  מעצב החוויה בפיליפס מתאר את הפרוייקט בצורה מיוחדת:

״בתי חולים הם מקומות שנוצרים בהם חיים, ניצלים בהם חיים ולעיתים מסתיימים בהם החיים. על מנת לתכנן שירות ציבורי משמעותי, אנו מאמינים שצריך לפתח הבנה מעמיקה של אופיו של מקום, זהותו, רצונותיו ואמונותיהם של האנשים שלו. מעצבי החוויה בפיליפס התבקשו לספק פתרון חדשני לבית חולים מיוחד המיועד לטיפול לב בריאד. מטרת העיצוב הייתה ליצור סביבה רגישה תרבותית וחדשנית במתן טיפול.
צוות העיצוב ניגש לאתגר על ידי חקירת בית החולים כמקום של אירועי חיים משמעותיים, בדומה לעיצוב בית, שכונה או עיר. הם שאלו את עצמם מדוע בתי חולים בכל רחבי העולם נראים זהים למרות שהסביבה והתרבות בה הם נמצאים כל כך מובחנת. כיוון שכך, הם החליטו לשלב צוות רב תחומי הכולל לא רק אדריכלים ומעצבים אלא גם חוקרי משתמשים ומגמות, אנליסטים של נתונים, אנתרופולוגים, יועצי תרבות, קלינאים, מומחי תפעול וטכנולוגיה כדי לבצע מחקר איכותי וכמותי על מנת לזהות אזורי הזדמנות ואיזורים קריטיים להתייחסות.
באמצעות גישה משולבת רב תחומית, צוות העיצוב הצליח להתמקד בחווית המטופל ובצוות לאורך כל תהליך העיצוב, ולפתח לא רק בית חולים, אלא מערכת בריאות תוססת התומכת בקהילה.

מחשבה TOGO

… What if. שאלה בסיסית בעיצוב. מה אם נוכל לעשות דברים כאלו כאן? מעצבים מוכשרים ורפואה מתקדמת כבר יש לנו פה? מה מונע מעולמות אלו לחבור לפתרון שיהפוך את העולם לטוב יותר? למה לא כולם משתמשים ומיישמים את החשיבה העיצובית בשטח? למה זה נמצא ברובו בתור סדנאות חדשנות שמגיעים אליהם בעיקר המעצבים עצמם? #רקחושבת

שלכם בעיצובית מדוברת,
מינה.

 

הקליקו על התמונה על מנת להגיע לפוסט הפותח בו ניתן לקרוא על כל הנושאים של שבוע העיצוב באיינדהובן 2019:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד בנושא