כשהתחלתי לחפש מלון לנסיעה לוינה הקונספט נע על סקאלה בין קלאסי ושמרני – כזה שנחווה בו את ווינה של פעם, המפוארת וההיסטורית, לבין משהו מודרני וצעיר כי גם ככה העיר מאד כבדה בהיסטוריה והמוניומנטים שלה ואולי כדאי להרגיש צעיר ופחות כבד.

כאשר Fast Company ממליצים על מלון

הזמן עבר ולא הצלחתי להחליט. במקביל למחקר שעשיתי בהקשר לעבודתי על דוחות ESG, נתקלתי במאמר ב- Fast Company על מלון שזכה בפרס ראשון בקיימות – מלון ZoKu. את המלון הזה בוקינג לא הציעו לי בשום שלב.

התמונות היו הורסות, ארוחת הבוקר נפלאה, המחיר סופר אטרקטיבי והמיקום רק תחנה אחת מהרובע העתיק. אבל מה שממש משך את עיני היה התכנון הגאוני של דירה שלמה ב- 25 מ״ר. חכו תראו למה הכוונה. והמציאות עלתה על כל הציפיות. מאנשים מדהימים, חמים ושירותיים ועד מקום שמשהו חשב שם על כל פרט קטן כגדול.

אז בטח תאמרו, טוב יש הרבה מקומות כאלו – בוטיקים מגניבים ומעוצבים. אז זהו שלא. יש הרבה מלונות מעוצבים אבל לא שהם מבוססי קיימות (עדיין). מלון שכולו בתפיסה מקיימת ואחראית סביבתית, כלכלית וארגונית. מלון שהוא hub למלא חברה צעירים, נוודים גלובלים מכל העולם הרוצים להציל את העולם ועל הדרך את עצמם.

מי זה ומה זה Zoku?

פירוש המילה Zoku ביפנית – משפחה, שבט.  

Zoku היא רשת מלונות-בית-משרד מקיימת. זהו מלון בתפיסה היברידית משרדית-ביתית המתאימה גם לשהייה ארוכה וגם לשהייה קצרה. קטגוריה חדשה בתחום המלונאות, המותאמת לשינויים בעולם העבודה. זהו למעשה מקום עם מתקנים של מלון ובאז חברתי של קהילה ושכונה משגשגת. מקום רגוע גם לחיות וגם לעבוד, לבד וביחד תוך כדי התחברות לעיר כשאת מוקפת אנשים באותו ראש. מעין בית שני.

המטרה שלהם: ליצור שכונה משגשגת עבור נוודים עולמיים תחת קורת גג אחת.

מה הופך את מלון Zoku למלון אקולוגי?

מלון אקולוגי הוא מלון שמשולבת בו קיימות בחלקים ותחומים רבים. ב- Zoku מתייחסים למונח בר קיימא בצורה רחבה יותר מההגדרה הרגילה.

  • במלון מערכות חסכוניות באנרגיה – יישום של אוורור לשחזור חום ומערכות חכמות לניהול מבנים. כמו כן המלון מציע טעינה חשמלית לרכבים ואופניים למתארחים.
  • נושא טכנולוגיה ותאורה:  שימוש בנורות  LED, מערכת 24 וחיישני תנועה מבטיחים לחסוך באנרגיה.
  • גג  גן – תקרת החלל המרכזי עשויה זכוכית ומכניסה שפע אור טבעי בנוסף לגג האזוב שמקרר את הבניין, סופג זיהום אוויר ואוגר מי גשמים. כמו כן קיימת גינת ירק על הגג.
  • המגבות והמיטות הן של Fairtrade – עשויים חומרים אורגניים.
  • סבונים ושמפו במילוי ולא באריזות פלסטיק קטנות ואינסופיות. הסבונים שלהם מחברת סבונים עם ריח חלומי בשם Les is more
  • האוכל כולו מהשכונה ומכפרים מקומיים – טרי טרי עם אופציות צמחוניות ומנות כמו פאלפל וחומוס מעוצבים.
  • המיקום – המלון ממקום בבניין משרדים שננטש כך שהפך אותו מפיל לבן למשהו יעיל.
  • ייעול שטח עירוני מוגבל על ידי עיצוב חכם – ככל שהשטח הופך דל יותר באזורים עירוניים, הדרך בה אנו משתמשים בו באופן בר קיימא כדי לענות על צורכי מגורים ארוכי טווח הופכת רלוונטית יותר ויותר.
  • בעלי ״Certifird B Corporation״ – תאגידים מוסמכים B הם עסקים העומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר של ביצועים חברתיים וסביבתיים מאומתים, שקיפות ציבורית ואחריות משפטית כדי לאזן בין רווח למטרה.

המלון כחלופה קהילתית מקיימת

פינות עבודה עד ל-4 לסיעורי מוחות
שפע משחקי חברה והכירות מפוזרים על השולחנות ובפינה זו על מנת ליצור אינטראקציה בינאישית

כולנו יודעים ש- Airbnb השתלטה על העולם ויותר ויותר מטיילים ישנים אצל מקומיים ומקבלים מהם טיפים וזה נהדר. מה שלא נהדר זה מה קורה לאותם ערים בגלל זה, ובנתים בלי להזכיר את נושא המיסים. ערים שלמות מאבדות את הקהילות שלהן והופכות לרוחות רפאים.

תוסיפו לזה את בעית הבדידות, הירידה בלכידות חברתית והעדר קשרי שכנות, במיוחד לאזרחים עירוניים בעולם מודרני. ותוסיפו לזה שהמון צעירים עברו לעבוד בכל העולם – נוודים דיגיטלים.

Zoku באה לגשר על פערים בין עבודה למגורים ולפתור את הדילמה. איך?

משרדים תופסים מלא מקום, וריקים בלילה משעה מסויימת. בתים תופסים מלא מקום וריקים חצי מהיום, כשהדיירים שלהם בעבודה. במקום להתנהל בין 2 מבנים הם איחדו אותם למלון-בית. כזה שמשמש גם לטווח של כמה ימים אבל בעיקר לטווח בינוני וארוך. מלון שהלינה תופסת בו פחות מקום בעזרת תכנון אדריכלי גאוני והשטחים הציבוריים (ה- wework סטייל) מהווה פלטפורמה לעבודה, מפגשים אנושיים, קהילה ופעילויות. בכך הם גם תורמים לגיוון ובניית קהילות עסקיות, קהילה שכונתית וגם חוסכים פליטות לעולם.

Zoku הגדירה לעצמה משימה: לספק מרחבים שבהם החיבור האנושי הוא חלק, מהנה ומשמעותי.

איך הם מצליחים לעשות זאת בצורה טובה מהאחרים? באמצעות ראיונות עם קהל היעד, בניית אב טיפוס והגעה למודל שעושה בדיוק את זה. אפשר לקרוא לזה תהליכי חשיבה עיצובית. בטוח החברה מכירים את המתודולוגיה כי פזורים בכל מקום במלון מלא עטים ו-sticky notes שחלילה שום רעיון לא יאבד.

עיצוב אדריכלי חכם, עיצוב פנים מזמין, אסתטי ומרגש

עזבו הכל וצפו בסרט הזה שמסביר כיצד נראה החדר. עכשיו תחשבו איך אתם יכולים לעצב את החדר של הילד שלכם שצריך לשלם מלא כסף על דירת שותפים בתל אביב כסטודנט. אחר כך קחו כוס קפה ושבו לדמיין אתכם בכל פינה במלון הזה. יושבים, מתבוננים על הנוף, משוחחים עם אנשים מלאי תשוקה לשינוי. כפי שתראו התמונות מדברות בעד עצמן. 

חדר האוכל - מרכז הבית והכל טרי טרי מספקים מקומיים

מזנון ארוחת הבוקר - ארוחה עשירה, טריה וכיפית

האנשים שעושים את המקום

איזה אנשים מדהימים יש שם וכמה הם אוהבים להקשיב, לספר, לעזור. זה התחיל מ- Mekenna שגילנו שהיא במקור ממשיגן, מקום הכי חם בלב אצלי בגלל חברים טובים שיש לי שם ועוד משנות הדרכה במחנה קייץ. ממנה עברנו להכיר את בעלה ולגלות שהיא היתה בישראל אבל רק בנתניה, כי שם הוא התחרה בספורט תחרותי. שניהם כיוונו אותנו והסבירו לנו לאן כדאי ללכת. ואחכ כל השאר, אלו שהכינו את ארוחת הבוקר, אלו שעזרו לנו לרכוש ספר, אלו שסיפרו לנו איך הגיעו לפה. מגוון וחום אנושי. תודה Kinga, Enrica, Ross על מי שאתם.

Mecanna ואני
חלל מרכזי של בר קפה ומשקאות

מיקום מיקום מיקום

המלון נמצא תחנה אחת מהרובע העתיק על פארק פרטר וצמוד לצד האחורי של פארק השעשועים הענק של העיר. כן זה עם הגלגל ענק המפורסם של וינה. המשמעות של זה שכשאת יושבת לקפה של הבוקר על ארוחת בוקר או בערב על דרינק כל הפארק שעשועים מולך ולרגלייך ואפשר לצפות בזה שעות. כל מילה נוספת מיותרת.

רוצים להתארח במלון ולשמוע עליהם עוד פרטים? כנסו לאתר שלהם. רוצים לקרוא מה עשינו בוינה ובעיקר לצפות בתמונות שיגרמו לכם לנסוע? לחצו כאן. 

ושאלה אחרונה - למה בכלל מלון מבוסס קיימות?

התשובה של המלון:

״BECAUSE THERE IS NO PLANET B״

מחשבה ToGo

מלון הוא לא משהו אם אין סיפור מאחוריו, ההתכוונות לפניו ואנשים סביבו. תמיד תשאפו למצוא מקומות כאלו שיעטפו אתכם באהבה לרגע ובהשראה לחיים.

שלכם בעיצובית מדוברת,
מינה פורטנוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד בנושא